HÜKÜMET ACİLEN HAREKETE GEÇMELİDİR TÜİK şubat ayı enflasyon oranını açıklandı. Açıklanan %2,27 oranla birlikte yılın ilk iki ayında enflasyon oranı %7,30 oldu. Memura 2025 yılının ilk altı ayı için %6 zam verilmişti. Şimdi durum şudur: Memurların maaşında yılın ikinci ayında %1.30 enflasyon farkı alacağı doğmuştur. Bu fark diğer aylarda katlanarak artacak ancak 2026 yılının ocak ayına kadar maaşlara yansıtılmayacaktır. Yani verilen zam sıfır hükmüne düşürülmüş olmaktadır. Gıda enflasyonu, açlık sınırı, kira artışları ile mukayese edildiğinde memurun enflasyon farkı alacaklısı olarak bekletilirken yılın ilk altı ayına bile girmeden vergi dilimleri ile de muhatap olarak maaşlarından daha fazla vergi kesintine gidileceği de dikkate alındığında geçim şartlarının ne derece zorlaştığı daha iyi anlaşılacaktır. Her zaman tekrar ettiğimiz taleplerimizi yeniliyoruz: Enflasyon farkı doğduğu ay maaşlara yansıtılmalıdır. Vergi dilimlerinde düzenleme yapılmalıdır. Alnının teri ile çalışanlar mağdur edilmemelidir. Enflasyon karşısında zaten eriyen maaşlarının alım gücü iyice düşürülmemelidir. Siyasi iktidarı bu hususlarda acilen adım atmaya “eşel mobil sisteme geçiş” ve “vergi dilimlerini %10'da sabitleme” konusunda acilen harekete geçmeye davet ediyoruz. MUSTAFA GÜÇLÜ ANADOLU SEN KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI
HÜKÜMET ACİLEN HAREKETE GEÇMELİDİR
TÜİK şubat ayı enflasyon oranını açıklandı. Açıklanan %2,27 oranla birlikte yılın ilk iki ayında enflasyon oranı %7,30 oldu. Memura 2025 yılının ilk altı ayı için %6 zam verilmişti. Şimdi durum şudur: Memurların maaşında yılın ikinci ayında %1.30 enflasyon farkı alacağı doğmuştur. Bu fark diğer aylarda katlanarak artacak ancak 2026 yılının ocak ayına kadar maaşlara yansıtılmayacaktır.
Yani verilen zam sıfır hükmüne düşürülmüş olmaktadır. Gıda enflasyonu, açlık sınırı, kira artışları ile mukayese edildiğinde memurun enflasyon farkı alacaklısı olarak bekletilirken yılın ilk altı ayına bile girmeden vergi dilimleri ile de muhatap olarak maaşlarından daha fazla vergi kesintine gidileceği de dikkate alındığında geçim şartlarının ne derece zorlaştığı daha iyi anlaşılacaktır.
Her zaman tekrar ettiğimiz taleplerimizi yeniliyoruz:
Enflasyon farkı doğduğu ay maaşlara yansıtılmalıdır.
Vergi dilimlerinde düzenleme yapılmalıdır.
Alnının teri ile çalışanlar mağdur edilmemelidir. Enflasyon karşısında zaten eriyen maaşlarının alım gücü iyice düşürülmemelidir. Siyasi iktidarı bu hususlarda acilen adım atmaya “eşel mobil sisteme geçiş” ve “vergi dilimlerini %10'da sabitleme” konusunda acilen harekete geçmeye davet ediyoruz.
MUSTAFA GÜÇLÜ
ANADOLU SEN KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI
Adınız Soyadınız
E-Posta
Girilecek rakam : 859552
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.